assalamualaikum . selamat datang ke blog dyra yang tak berapa nak comel nih . dah baca tu , follow lah dyra yer . nanti dyra follow korang balik :)

Sunday, 29 June 2014

CERITA

Seorang gembala sedang menggembalakan biri-birinya yang berbulu hitam dan berbulu putih. Dia kemudian didatangi seorang pemuda lalu bertanya: 
Pemuda : "Baguskah ternakan biri-biri engkau. Boleh tak 
saya tanya beberapa soalan?" 
Gembala : "Oh, boleh saja" 
Pemuda : "Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari?" 
Gembala : "Yang mana, yang putih atau yang hitam?" 
Pemuda : "Yang putih" 
Gembala :"Ah, yang putih berjalan lebih kurang enam kilometer setiap hari"
Pemuda : "Dan yang hitam?"
Gembala : "Yang hitam pun sama."
Pemuda : "Dan berapa banyak rumput mereka makan setiap hari?"
Gembala : "Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : "Yang putih."
Gembala : "Ah, yang putih makan lebih kurang empat kilo rumput setiap hari."
Pemuda : "Dan yang hitam?"
Gembala : "Yang hitam pun sama."
Pemuda : "Dan berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?"
Gembala : "Yang mana, yang putih atau yang hitam?"
Pemuda : "Yang putih."
Gembala : "Aaa...menurut perkiraan saya, yang putih menghasilkan sekitar enam kilo bulu setiap tahun kalau mereka dicukur."
Pemuda : "Dan yang hitam?"
Gembala : "Yang hitam pun sama."
Pemuda : (Dengan perasaan geram ) "Kenapa engkau membezakan biri-biri engkau yang putih dengan yang hitam setiap kali nak jawab soalan saya, padahal jawapan semuanya sama saja"
Gembala :"Mestilah saya beza-bezakan sebab biri-biri yang putih itu adalah milik saya."
Pemuda : "Ooo, begitu, fahamlah saya,kalau yang hitam tu pulak siapa punya?"
Gembala : "Yang hitam pun sama, saya punya juga"
Pemuda : (benggang, geleng kepala dan berlalu)



SUMBER :FACEBOOK

Saturday, 28 June 2014

jumpa lailatul qadar!!!!!

Kisah ini hanya lawak semata-mata, tidak ada kena mengena samada yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia.
 
"Lepas basuh pinggan, ikut Abah pergi masjid " kata Abah separuh memerintah.

Aku memandang kepada Emak. Emak angguk sahaja. Maksudnya emak mahu aku ikut Abah solat teraweh ke masjid. Jangan melawan.

Nampaknya, aku kena batalkan niat untuk join kawan2 melepak kat surau taman sebelah..

Aku bonceng di belakang. Kami tidak pakai helmet. Kopiah sahaja.

Ganjil. Dalam cahaya suram waktu isyak aku lihat kubah masjid berada di tanah seolah olah sujud ke bumi. Ajaib.

Abah macam tidak nampak keganjilan itu. Aku cuit bahu dia dan tunjukkan ke arah kubah yang berada di tanah.

" Kenapa? " tanya Abah.

" Lailatuqadar " kata aku dengan jari masih menunjuk kepada kubah. Kubah tu sujud la abah..

"Kepala otak engkau. Berapa lama engkau tak ke masjid? " ini baru mlm pertama ramadan..engkau dah jumpa lailatul qadar!!!!!

Tidak pasal-pasal aku kena sergah. Rosak pengalaman suci aku ini.

" Diorang tengah renovate masjid la. Bumbung masjid bocor.. pasal tu kubah tu dia orang angkat letak kat tanah.. " sambung Abah mengomenmat menyambut ketibaan bulan ramadhan~ semoga kita akan rajin pergi masjid dan surau ...Jangan tegur benda yang pelik jika dah lama tak ke surau/masjid....?

sumber: FACEBOOK

Wednesday, 25 June 2014

Bila dekat "bosan" tapi bila jauh "rindu"

Bilaa dekat bosan sebab hari hari hari dan setiap hari hadap muka diaaaaaaaaa......hahahahaha
Masaaa kerjaaa jumpeee dan jumpeee dan jumpeeeee then masaaa cuti keluar bersamaaaaa sampai kemalam......hahaha terok kann
Kalah pasangan hangat bercintaaaaa.....then balik kerjaa sambung ws pulakk......non stop berceritaa....
Bilaaa dipikirkan balikkkk "CERITA APE YANG TAKPENAH HABIS KITEORG CERITA PADAHAL DEKAT TV PUN SAMPAI MASAA NO CHANNEL JUGAK"
HAHAHAHHAHAHAH nampak takkkkkk brtapaaaaa bosannyaaa ngan diaa....hahahahhahahaha elehh bosan laa sgt tp bilaaa mcm nih...mean mcm skrg...brjauhan...jrang contek....diaa kejee tempat lain....aku plk lainn.......hah kann daaah rinduuu....boleh pulak diaaa ungkit semuaaa...rindu nk kerjaa skali laa...rindu nk main baling kunci ngan aku kt dlam ofis....hahahahaha itu kelakr....masih tak terlupaaa mukaa diaaa memang enjoy gilee....ofis dah macam funfair pon ado.....hahahahhahaha
Pastuuuuu selfie ngan diaaa ...kalau diaa edit gambar....apakkk lame enau...stresss akuuu....hahahahahha jujur nih....
Then semalam diaa kataa bendee diaaa terharuuuu bilaa diaa nak makan ke keluar kee mesti aku penuhi hajat diaa...mesti diaa dapat semua tu....
Eh gilaa tak dapat kalau hari-2 ko merengek dekat aku......bilaa jumpe laaa then sambung kt ws....nk tu nk tu nk tuuu.....mcm dress diaa nak....errr setiap masaaa ws kataaa nk bju nk bju tuuu....stress aku last2 aku janji nk belikan jelaah....kan senang :)
Tadeee laaa dgr diaa bebel mcm org gilee...hahahahahhahah
Pastu diaaa kataaa rindu nk dgr aku nyanyi lagu ulang2 mcm radio rosak...wkakakakkakakaka itu lawaakkk.....mmng ulang2 pun tp aku xtahu lagu ape setiap kali diaa tanyaaa.....
Pastuu rinduuu nak maki setiap hari....diaa slalu kataa aku memang mintak dimaki setiap hari....hahah eleh eleh elehhh makian kan kasih sayang bak kataaa ko......
Pastu takleh lupaaaa gilaaa bilaaa gaduhhh.......aduhh lawaaak sangat....bilaa gadohh memang maraa sgt smpai nangis2 pastu bilaaa jumpee xsampai 5minit dah gelak2 gilaa bodoh mcm xde pape brlaku...lelame2 tu mesti kitorg luah benda xpuas aty.....ape yg aku xpuas aty tu same mcm diaa puas aty ngan aku......hahaha mulaa laa gelak gile bodoh and lastly mintak maap....pastu diaa nk pelok2 laaa !!!! Eh hellloooo i geli laaah...hahah diaa mnyampah ngan aku xromantik katanyaa....eeeuuu pleasee laa aku brutal diaa plk mengadee....hahahahhaha xleh xlehh.....kaki mau...aku slalu kataa gituuu....eee geli aku nk pelok2 nih....MERIMASKAN TAUK....
Hahahahhaha pape ponnn aku betol2 rindu ko jugak wahai gigi besi.....eh besi ? Lupaaa pulak dah cabut skarg pkai plastik kan.....so name pon kne tukar....wahai gigi plastikkkkkkkkkkkkkkk

26/06/2014

Dipagi hari tadi kaaan kann kaan before nak pegi kerjaa laaa kan kaaan kaaan....eh mesti awak stress bacaaaa kan kan kan kan....haha kann !
Sory laa kannn buat macam nih kaaaaan......
Hehehehe actually begini ceritanyaa seberlum pegi kerja tadi ....tertibaa laaa mau makan nestum.....
Wuaaaaaaa tertibaaaa jugak teringat kat arwah mama.....
Diaaa selalu cakap dyra nih mengadee makan mcm budak kecik....iyalah orang tuaaa kan makan oat !! Eee dyra xleh makan oat tu...kasaar....lekat2 kat tekak....dyra selalu ckp mcm tuu then mesti arwah mama ckp ko tulaa makan mcm bayi....ko tauk tak nestum tu tuk bayi ...makan halus2....
Pastu ko dalaa xsukaa sayur pastu kalau nk makan carrot kne separuh masak...xmkn pedass.....tgok aiman & aisyah (anak buah) mkn pedass je...ko tu mngade lebih.....
Perrrrh perhhh rasaa nak nangis bilaa teringat...yes memang 75% caraa sayaa mcm bdk2...haha itu kenyataan.....
Saya seorang yang tak makan pedas(seram tgok bijik2 cili) taaaak makan sayurrrr (seram nk telan warna2 hijau pekat,carrot bleh mkn tp kne masak dlu kasi lembik) sukaaa nestum yg tuk bdk kecik....xleh mkn oat..errr sakit tekak......makan "wajib tumpah" hahaha entah laaa knpee mesti nak tumpah jugak wlaupun dh hati2.......
Kalau tak tumpah pon mesti makan comot...abis laaa pipi kee mulut ke...tgn kee.....kihkihkihkih pastu aku suke ratah milooo then makn roti ngan milo....woww nyum2 daaaaapnyaaaaaaa.......
Mama selalu bising...haha kekdang sampai diaa xnk beli dh milo...tp aku amek jugak :P
pastuuu aku memang wajib tolong mama masakk....sikit sikit "ra ra ra ra"
Heeeee kemanaaa pun mama berapaa mesti name aku diaa petik :)
Raa jum g nih ,ra tlong buat nih ,ra nk ape ,ra g mandi laa ,ra tgok cite nih..
Ya Allah rindunyaaa terhadap arwah mamaaaaaaa.........
Sentiasaaaa aku ade ngan diaaa....tido sekatil sampai laa akhir laah akhir hayatnyaa semasa aku berumur 17tahun......
Harinihh jugakkk buat kenduri tahlil arwah mama kt surau.....sedkit sebyak aku support duit tuk buat tahlil....
sbb kalau arwah mama masih ade skali pun aku tetap bg diaa duit sprti mne diaaa slalu bg aku slaluuu.....
Wlapum arwah dh tadeee....alhamdulilah aku tetap boleh bg dgn buat tahlil pkai duit aku sikit pastu duit pkai sikit......
Dapat jugakk laaaa aku lepaskan hajat :')
Ialwaysmissyoumom:*
Semogaa arwah mama di kalangan org briman

Monday, 23 June 2014

Tak puas hati tuuuu

Tingok tuuu tinggok tuuu biy kitaaa tak puas aty ag ngan minhoo...
Hahaha lawaak jer....bangon tido ....tgok fone....bukak wechat.....tgok moment....terus gelaaak non stop dyraa dibuatnyaa....
Hahahahah lawaaak laaa.....
Eleehh tayah laaa jeles sangat wahai perasaTAN sebab kimTAN tu kan madu u je........
Bermadu kan lebih manisss....iyaaa dokk ! Hahaha

Dont woryy kasih sayang dibahagi same rataa...wwkakkakakakakkaka aduhhh nak gelak pulakkk cakap gituuu....
Ye ye ye disebabkan saya seorang yang adil...awaaak punn emcem mencem nicemmm uicemmm n cem cemm :D
Hahahahahahahahahhahahhahahahhaha tapi kan kan minho encem lebih sikit....alaaaa sikit jeee...hahah dont woryyy sikit sahajaaa.....heheheheh jgn maraaa naaaaaaaa tapi ape punnn awokk yang sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



























#Dear perasaTan tan tan tan tan tann iloveeeyou

ic Oo ic

23/06/2014 dyraaaa cuti  .....cuti tanpa memberi tahu boss....
Makin nak benti makin banyak cuti sertaaa datang lewat...haha
well...you know me :S !! KNOW LHAA SANGAT KAN-,- hoho....
Dyraaa p shah alam sebab nak buat passport tapi plan nak keluar sekali ngan meksue ,iwan and yasmin tapi apakaaaan daya semuaa pakat pengsan belakaa...dyra sampai kol 9 then kejut kejut doramg semuaa tido so apalagi join laaa.....pastu yasmin kejut kataa dah kol 12 jum pegi naik moto sebab iwan and meksue takpegi.....
them dah sampai Komplek PKNS SHAH ALAM....isi borang bagai then bilaa pegi kaunter nak tangkap gambar bagi ic bagai pastuu diaaa pandang mukaa dyra n ic....then diaa pnggil kawan dia bagai pastu tanya kat dyraa...nih betol ic dyra ke..kenapaa mukaa lain bagai....
Hishh banggangnya diaaa....kan ic lame tuu kaler biru so ic darjah 6 laaa....mukaaa bulat macam bola bowling tuu...heheheh
Pastu mulaaa laaaa menyusahkan orang....errr kenaaa buat ic baru kalau nak buat passport...omakkkk !!! Dalaaaa buat ic g seksyen 9 pulakk...dengan panasss & penat nyaa.....gilaaaaLaaaah
Ermmm pegi jelaa kan....pastu pegi pegi pegi tertibaaaaa rupanyaaa ic lameeee dia amekkk......WUAAA :'( AKU TAK BUAT BUAT IC BARU SEBAB AKU NAK IC LAME TUUU...AKU SAYANG GILAA...HISHH SEDIH GILA BAPAK............aku punyaaa laaa mengalir air mataaa mase dapat tahu ic lame diaa amek....err benci.....
Alahhhh aku sayang ic tu.....mukaaa laaah mcm bolaa bowlingggg tp sukaa laah......
Wuaaaaaaa !!! Bersabo laa duhai hati.....
Pastuuu passport pon dah boleh buat semuaa..so pegi mencekikk chicken rice shop makan 2orang abis rm50+.....hahahaha mencekikk abis abis ngan yasminn.....terbaikkkk laaa my cousin nihh.....
Pastuuu sabtu nih nk g amek ic ....ermm mncekikk kenny rogers sebab kempunan nyahhh tp dimana persoalanNyaa...hahaha dimanaa ? Manaa?heeeeeeee okey lupakannnn..huhu

Taaaaan Taaaaaaaaan

Mesti tak sabarkan nak tahu ape tan tan ? Haha  sukaaa gila gilaa bagaikan first love taukk..sejak tu semuaa pasal leeminho tau...Gambar .. ! Eemmm tayah cite laaah penuh ...selambakkk mesti kan ?
Okey ini ceritaa pasal tan tan ye bukan ting ting pulak ye...
Bukan bukan yee....jangan salah paham lak...haha
Tan tan is "perasaTan(fizy) & yaaa kimTan(leeminho)
Kihkihkih itulaaaaah maksud tersirat lagi tersurat....TAN TAN :D

Memang tak dinafikan lagi yang dyra memang sukaaaa leeminho.,
Dyra suke leeminhoo masaa darjah enam tau...mase tu first time layan korea tajuk BOY OVER FLOWER .....wuaaaaa sukaa gile gile gilee dan teramat gile kat Gu Jyu Pyo a.k.a Lee min ho....
Di situ laaaa timbul perasaan taw....
Pastu mulaaa laa slow slow lupakan tapi mood minhoo dah datang...gilaaa laaaaaa mulaaa jadi gilaaa....ang yang baca pun turut gila na :P
Hahaha !!! Pastuu yang terpenting bilaaa tgok movie yang minho belakon...uishh tade sapaa boleh kacau...eh tak kira awak bf saya ke ,kawan kee mahupun family sendiri....haha hish-hish terok enau perangai dyra kan...sory laaa....dah suke sgt.....boleh kataa movie diaa dyra tgok ulang ulang tapi tetap tak bosan....alaaaa diaa handsome sangat.....comel lagi...aduh duhh duhhh.....bayangkan laaa masaa dalam cite the inheritors kan minho kene pukol ngan orang mabukk...perh perh perhhh Deep gilaa rasaa....mwngalir air mataaa....hahaha budak2 kat umah nih selalu cakap knpe aku yang sedih bilaa minho sakit...errrr tak tahu kee aku pon rasaa sakit same...acehhh...hahahhaha okey itu kelakar bilaa kenang kan balikkk

Kekedang takpaham laaa.....kenapa kenapaa someone yang rapat ngan kitaaa boleh jeles bilaa kitee terlampau suka sangat kat artis....padahal artis tuuu 99.9% kemungkinan kitaa takan dapat....tapi diaa punyaa jeles tuu macam 100% kita akan bersama artis tu...haha
senang cite macam fizy ! Diaa kataa dyraaaaa terlampau over sesangat suke kat minho kekadang diaa jeles dan rasaa macam ade saingan je...hoho merepek jee diaa tuu....padahal artis kan....elehh suke jee bukan dapat pon...dont wory....itu jee yang dyra selalu balas balik bilaa diaa cakap.....tapi kan bila dyra tanya orang yang rapat ngan dyra mean macam sue aisyah ke wani kee or k.kamaaaa diaorang pun cakap aku melampau lampau lampau sangat laaaaaaaa nampak sukaa teramat sangat kat minhoo macam taklehh nak ubah daa....hahaha pastu k.kamaa cakap kalau "ko ade laki mau ko kene cerai ngan perangai ko over sgt kt minho" uiiiiih serammm mak nyahh  !!! Alaaa jgn gituuu...kenaaa pahammm bila hati daaa sukaaa.....semuaaanyaa diluar jangkaan lorh...hehe .......

Dear fizyy !! Sayaaa penah bilang padaa awak suatu ketikaa dahuluuu....acehhh macam berzaman je kan....saya nihh takpenah game awak punya tapi lan jgn laaaa rasaa minho tu saingan awak pulak....bilaa sayaa dah sukee memang macam nih....mcam saya suke awokk :3 haha same tau...hanyaa sorang auw auw....so tayah laaaa buat ayat sedih pedih ag...alaaaaa my perasaTannn jgan sebegituu lagi...

#then setiap ayat tuu pleaseee tayah melampauuuu lampau lampau sangat mean cm selalu awak TAIP "saya nih kan sampah bagi awak ,saya kan bukan sesape bg awakk"
Hishhhh !! Nak maraa betol...please please laaa ilfizudin hafizy tayah cakap macam tu boleh takk.,,tak suke laa !!!
Sayaa takpenah anggap macam tuu even sekali taww.....

Sunday, 22 June 2014

Sory too

Okey nak habaq nih...mai laa sinihh duk bacaa sambil makan jajan :D
Actually nak cakap "mintak maaf sesangat" maap kalau nampak sayaa tak kesah pasal awak ....tapi andainyaa awak tahu saya selalu dan menjadi rutin harian sayaaaa stalker awak tak kiraa mood saya down ke ape ke sayaa tetap stalker awak dan berharap jadi sedia kalaa.....
Kalau salah sayaaa .....saya cubaaa memintakk maaf tapi kekadang mengambil masaa sehari duaa....hee tahu kan saya bukan reti mara lelame :P
Tapi kalau salah awak ...huhhh memang saya takan mengalah okey! Okey

Tadi saya punya laaa scroll favourite massages kat wechat dan tertibaaa laa sayaa bacaaa text nih  " Macam mana saya xfkr awak ada orang lain . Awak sendri mcm xkesah je pasal saya . Lg lg skrg . Skt pon sy xrasa awak sayang saya . Skt pon tak . Skt pon awak xpena tnjuk awak sygkn sy . Skt pn awak xpena tnjuk awak kesah pasal sy .. sape saya awak . Sape sy bg awak?tempat hilangkn bosan .. skrg ni saya nmpk awak layan sy mcm seorg kawan . Xlebeh dry uh . Sedeh oo .. awak post pasal ex awak kat blog . Pasal org lain . Keh sy diam . Sy than . P awak thu sy saket haty sgt . Sy diam . Sy xnk luahkn kat awak . awak perasan tak smua uh . X kn . X . Sbb awak xpena nmpk smua uh . Xpena nmpk btpe sygny sy kat awak . Yg awak nmpk myemak kan awak je kan . Hahahahaha :-) sengal kan sy :-) syok sndiri ."
Wuaaaaaaaaaaaa :'( Sentap seketikaa even text tu dah lame masaa bulan 4 punyaaa tapi gilaaa tak sentap sebab dalaa Kite tak chat langsung selama 10hari turut-turut......turut turut tu bukan selang seli auw....
Rinduuuuuu tahap dewaaaa memang adeee tapi perasaan mara + ego sayaa lebih tinggi....hish yelahhh awok tu daaah kenapaa carik hal pepagi tuu....dalaa mase sayaa seru name awak kat wechat tu sayaa betol-betol mengatuk tapi sajaa kacau awak sebab mase sayaa tidor gombak saya selalu reply chat awak lambat kan plus awak sentiasaa busy kerjaa....tapi ape saya dapat ? "AKU KAU" ? HaHa okey kalau dah anggap kawan sebab sayaa kan dah penah bagitahu awak jelaskan STATUS SAYA BAGI AWAK....awak naaaak jadi kawan ? Cakap :) saya boleh jee......tapi bilaa sayaa TAKPENAH sekali pun panggil kau aku kat orang tu dan tertiba saya sebut ko aku dengan orang tu maknanya"DIA TADE MAKNA DALAM LIFE SAYA"
Sebab tuuuu saya diaaam and terus tidur sebab sayaa sayang awok...
Pastu awok kataaa sikit2 merajukk....lagi laa benggang !!! Dalaa jarang chat....reply 2 3 jam sekali....kekdang amek masa sehari nak reply tapi bilaa chat kataaa "sikit-2 merajuk so nanty okey laa tu yee"
Tahu takk benggang gilee kt awokkk ooooit....rasaaa nak amek memo sticker tulisss arghhhh sakitnyaa aty ngan youuu biyyy then tepek kat dahi awok tu....tepek kuat2......gerammm teramat.....
I think nih kali pertamaaaaa i maraaa lame sangat..........nampak tak bertapaa sakitnyaa hati tapi dalam aty sayaa selalu tertanya tanyaaa...."mane fizy nih...alaaa tanak beralah kee..please laaa chat orang dulu.alaa"
Hahahahaha itu laa dyranoornadirah sebenarnyaaaaaaaaaaaa.....hoho

Dear awok bukan sayaa tak amek kesah pasal awaaaaak....cumaa sayaa tak tunjuk semuaa tuu....saya nak jadi perempuan yang cekal hatinyaaa♡
Tapi tak dinafikan laaaaaaaaaa saya sering tertanyaaaa awak mcm mne...bz kee...byak hw...awak sihat...awak kuaa g mnee....awak ade fall im love ngan sesape keee....
Awak dan awaaaaaak and awaaaaaaakkkkk laaaa waaaaak i need u wak.

Thursday, 19 June 2014

Terbongkar sudaaaaaah

Pada 04/06/2014 haritu kan dyra kerjaaa then biasaa laa kan kat tempat kerja bila ade internet & waktu lapang so layan jelahh....
Dyra pon bukak laa fb...dyra suke baca yamg gossip2 malaysia punyaa auw....hahah biasee laa tade kejee dan macam mana tah boleh TERDETIK NAK SEACRH NAME ×× Nih......
Tertibaaa jumpee.....eh mak ai-,-  ade awek rupanyaa.....
Haha okey tu tak kesah sebab dah tade pape ngan dia...so nak ade awek ke bini ke sikit pon tak kesah.....
Dyra kenal diaa bulan 4 tahun lepas ....kiteorg kenal punya laa kenal sampai diaa mintak couple......
Dyra take time selama 4bulan lebihh.......baru accept bagai laa kan....
Dyra tanyaa fb dia kata dah tak pakai.....kene hack katanyaa....
ohh tapelahh...xkesahhh tapi sakit aty kenapaa sekarang dyra jmpe fb diaa...dyra stalker wall diaa......diaa ade couple ngan prempuam laim sejak dari awal diaa couple ngam dyraa !!!! YA ALLAH Mase tu tak terkataaa perasaan nihh....
Eh dyra rasaa dah cukup lame dyra take time then dia sanggup tunggu dyraa........dyra ingat diaa seriuz tapi TAK :3
Dyra tinggok kat wall diaaa Bersayang-2 ngan orang lain dari bulan april sampai laa bezday diaa bulan october....padahal mase tu diaa stay ngan dyra lagi auw.....HISHH GILE LAA....SUMPAH TERKEJUT TERAMAT SANGAT BILA BACA & TINGOK TU......
dyra rasaa laa kan dyraa ni salah sorang yang susah nak accept orang tapi rupanyaa dyra silap....huhhhhhhh
duluu ngan ×× tu diaa kataa fb tadeeeee tup tup tup *dyra jmpe fb diaa....sumpah deeep gilee...!!
Then yang monkeybon nih pon same cakap fb tadee... before nih dyra xkesah laa kalau tadee tapi bilaa dyra dah jumpe fb ×× nihh.......huishh rasaaaa macam monkeybon nih pon same cm ××....wuaaaaaaaa :3
Bilaaaaa di pikir-2 memang menakotkan laaa....aduh cukup laa sekali...hope diaa tak cam tu laa...kalau ade awek ke hape better cakap terang2 slow talk...memang kecewaaa tapi jujurkan lebih baik..... iya dak ? :')
Dont worry bukan jenis sayaa nak maraa orang lelame pasti akan di maafkan juaaa.....
Btw yang pasal ×× tu dyra baru tahu sekarang so dyra just cita2 kat wani jelahh sebab takan dyra nak p serang ×× lak kan...errr tade masaa n buang masaaa.....#huhhh nasib sayang aku kt ko sikit pon tade even sebesar kuman....puihhh..err...
Then wani kataaa memang jenis aku kalau nak tahu mesti nak sampai dapat....abis laa laki aku nanti...wakakak itu takleh bla kan

Blogger dah berhabukk rabuk :D

Assalammualaikum Semua :)
Sihat ? Sekarang tengah buat ape tu wok???????
Haha sah-2 tengah baca kan :P

Terasaaaa dah lamaa sangat tak bukak blogger nih...tapi memang lame pun sebab last update 12-02-2014 dan sekarang pulak 19-06-2014....
4bulan tu tak bukak...kire lame jugak laaaah tu kan ? Kannn ?
Btw banyak cerita yamg hendak dyra kongsi kan tapi disebabkan terlalu banyak kini dyra dah lupaa nak cite hape...! Kihkihkih
Nak cite ape ek ? Ape ek ??? Alaaa betul-2 tak tahuuuu !!!

Eh nak cite pasal tadi laa...tadi dyra g sekolah teman nabilah g cop pengesahan dari pengertua sekolah sebab dia nak sambung belajor then then kiteorang pun jumpe cikgu so apalagi first question cikgu tanyaa "sambung belajor kat mana" then aku punnn cakap laaa tak sambung mane2 nih pun teman nabilah.....KETEPEK kene pukol & BEBEL ngan cikgu sebab tak sambung belajor.....alaaaah sian saya auw auw.....
Sayaaa ade niat okey nak sambung tapi taktahu laa macam mane....
Actually tak sabor nak sambung belajor nih tapi ingat nak tahun depan...alaaaah tolong sayaaaa bisa ? :/
Kalau sambung nak area jauh dari KL /Selangor ....haha kejam tak ...
Bukan hape saje je nak amek udara luaar...heee eh bukan nk cite pasal udara sekarang tapi pasal belajar....alahhh maap kan sayaa cikgu tapi inshaAllah saya tetap p belajor btw terima kasih sesangat kat cikgu caring pasal dyra even masa kat sekolah dyra yang selalu banyak tak datang tapi cikgu sentiasaaaaaaa caring pasal dyra hingga laah abis sekolah....
Jasaa seorang guru memang tak terkataaa seiring jasa seorang ibu bapa.

#P/s : Candid !Gambor kat kantin sekolah tadi ..syok syok usyah makanan kat kantin sekali nabilah snap diam diam....pandai dan jugak nak ucap terima kasih...haha saya manyak sukaa#